Cengiz Akbay

Emek Bizden, Takdir Sizlerden

İnanılması güç, belki de yaşamadan anlamanın daha da güç olduğu zamanlar yaşamaya devam ediyoruz. Evet, malum, COVID-19 pandemisinden söz ediyorum. Hemen herkesin bir felaket senaryosu uydurduğu, her zamanki gibi hemen herkesin kendince çok bildiği ama bence hemen hiç kimsenin hiçbir şey bilmediği bir süreç bu. Ve fakat öğreniyoruz. İnsan yaşadıkça öğrenir; öğrenemezse de yaşam hiç acele etmeden öğretir insana.

Peki, ne öğreniyoruz? Kuşkusuz önce yeni yollar bulmayı öğreniyoruz: yaşamımızı ve üretimimizi sürdürebilmek için yeni yollar. Her şeyin olduğu gibi bu sürecin de iki yüzü var elbette. Bir yüzü bizi çok korkutan... Ki bu çok normaldir; insan bilinçaltında en çok bilinmeyenden korkar ve bu yüzden en çok da ölümden korkar. Bir yüzü de öğreten ve geliştiren: Yeni yollar arıyor, bir yandan da öğreniyor ve gelişiyoruz.

Bizler de bu süreçte hep birlikte kafa yoruyoruz. Örneğin bundan böyle dergimizi her ay yayımlama kararı aldık. Büyük çoğunluğumuzun olabildiğince izole kalmaya çalıştığı bu dönemde dijital okumalardaki yükseliş de azımsanmayacak boyutlara ulaştı. Bu nedenle okurlarımızı üç ay bekletmek yerine, basılı sayılarımızın yayımlandığı ocak (kış), nisan (ilkbahar), temmuz (yaz) ve ekim (sonbahar) dışındaki aylarda da yeni sayılarımız Turkcell Dergilik uygulaması üzerinden okurlarımızla buluşacak.

Bir başka gelişmeyi de uzun zamandır yeterince zaman ayıramadığımızı fark ettiğimiz 4P1K-TV platformumuzda yaşadık: Ona daha fazla zaman ayırarak düzenli ve sürekli video yayımlamaya başladık.

Son iki aydır kanalımızda haftada en az bir video yayımlıyoruz. Ayrıca kanal içeriğimizi her geçen gün geliştirmeye devam ediyoruz. Örneğin dergimizin editörlerinden sevgili Gamze Lim’in, sizlerin de severek takip ettiği “Gamze’yle Hayattan Notalar”ı artık her çarşamba 4P1K-TV’de yayımlanıyor. Bu arada kanalımıza www.youtube.com/4p1ktubetv adresinden ulaşabilirsiniz. Henüz abone olmayanınız varsa lütfen bir an önce abone olun derim ben.

Dediğim gibi, bizler de herkes gibi gücümüz yettiğince öğrenmeye, gelişmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz. Emek bizden, takdir sizlerden. Sizin takdirinizi kazandıkça bizler de daha büyük bir güç ve azimle gelişmeye, üretmeye devam edeceğiz kuşkusuz. Söylemekten asla bıkmayacağımız şey ise malum: “Biz birlikteyken güçlüyüz.”

Son olarak dergimizin çok kıymetli yazarlarından sevgili Gül Turan’ın değerli hayat arkadaşı Dt. Aybars Turan Bey’i kaybettik. Kendisi eşine az rastlanır bir değerdi. Acımız büyük. Kendisine Tanrı’dan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum.

Ve şimdi, şu anda aldığım bir haberi de sizlerle paylaşmak istiyorum: Geçtiğimiz hafta kendisiyle sohbet edip bu sohbeti 4P1K-TV’de yayımlama fırsatı bulduğumuz, çocukluğumun ve gençliğimin en önemli ikonlarından biri olan sevgili ve çok kıymetli Cem Ceminay, 29 Haziran pazartesiden itibaren pazartesiden perşembeye saat 22.00-00.00 arasında yeniden Power FM’de olacak.

Hayat... Bir yandan üzerken bir yandan sevindirir. Bir yandan korkuturken bir yandan öğreterek geliştirir. Hayat işte...

Dosttan dosta sevgiyle.

Basılı arşivden
Bu yazı ilk kez 4P1K Sayı 13 (Temmuz 2020) sayısında yayımlandı.
ReklamTailtown
Cengiz Akbay
Yazar

Cengiz Akbay

1967 yılında İstanbul'da doğmuş; reklamcı, grafik tasarımcı, yazar ve editör olarak tanınan bir iletişim profesyonelidir. 4P1K’de 48 yazısı yayımlandı. Tüm yazıları

4P1K Bülten

Yeni yazılar e-postanıza gelsin

Yeni yazılar, haberler ve arşivden seçkiler; ayda iki kez, reklamsız ve kısa.